• Svaki deseti programer radi isključivo od kuće

  Čak 89 odsto programera ima mogućnost rada od kuće. Od tog broja, 45 odsto bira rad od kuće bez ikakvih ograničenja, svaki deseti programer radi isključivo od kuće, dok 34 procenta njih ima tu opciju u određenoj meri.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Svaki deseti programer radi isključivo od kuće
  Foto: Pixabay

  To je pokazalo najnovije istraživanje „Šta to „radi” programere”, koje su drugi put sproveli timovi kompanija Osiguranik, Infostud, Helovrd, Tim centar i Rezilient, tokom juna i jula 2023. godine. Prikupljeni su odgovori od ključnih donosilaca odluka iz čak 120 IT kompanija, uključujući HR menadžere, više menadžere i vlasnike, zajedno s odgovorima od 232 zaposlena iz oko 170 IT kompanija koje posluju u našoj zemlji.

  – Pitanje koje je definitivno zainteresovalo mnoge i na koje sada imamo odgovor direktno sa terena tiče se plata u IT industriji. Čak 53 odsto kompanija reklo je da će biti povećanja za do 10 odsto, a 28 odsto njih odgovorilo je da će biti povećanja i iznad 10 procenata, dok je svega tri odsto kompanija kazalo da planira rast plata preko 20 odsto. Mišljenja zaposlenih dosta su podeljenja, dok najveći procenat njih smatra da će dobiti povišicu za do 10 odsto – navodi Marko Vučetić, iz Helovrlda.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija