• Sve više građana ne može da plati račune: Ove godine više novca u budžetu za energetski ugrožene kupce

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović izjavila je da je u budžetu od ove godine opredeljen trostruko veći iznos sredstava za energetski ugrožene kupce nego prethodnih godina.

  „To bi trebalo da pomogne da 190.000 energetski ugroženih kupaca izmire svoje račune za gas, struju ili grejanje. To predstavlja tri puta više građana nego prethodnih godina. Apelujem na građane da provere da li imaju mogućnost da ostvare to  pravo u lokalnoj samoupravi, veoma brzo ga ostvare i ostvare mogućnost da već od sledećeg meseca plaćaju račune i do 50 odsto umanjene“, rekla je Đedović na sednici Skupštine Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Ila Mihajlovskog iz PUPS-a.

  Dodala je da je to sveobuhvatna aktivnost koju sprovodi Vlada Srbije da pomogne ugroženim građanima koji ne mogu ili imaju poteškoća da izmire svoje račune, a u okviru kojih mogu biti i penzioneri.

  „Proširili smo kriterijume za građane koji mogu da steknu taj status pa tu može da uđe, prema proširenim kriterijumima, i veći broj seoskih domaćinstava. Ovim programom obuhvaćena su i domaćinstva koji su korisnici socijalne novčane pomoći, dečji dodatak, korisnicni uvećanog dodatka za tuđu negu i pomoć i da lica iz te kategorije automatski ostvaruju taj status samo ako predaju zahtev nadležnom organu u jedinici lokalne samouprave“, rekla je Đedović.

  Dodala je da su povezani i sa Ministarstvom za rad da bi kroz socijalne karte mogli da ubrzaju taj proces. 

  „Mi iz meseca u mesec vidimo da se broj građana koji koriste ovu pomoć povećava“, rekla je Đedović. 

   

  Ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović izjavila je da je u budžetu od ove godine opredeljen trostruko veći iznos sredstava za energetski ugrožene kupce nego prethodnih godina.

   
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Počinje prvi upisni rok na Univerzitetu u Beogradu

  Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje u sredu 19. juna prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih 12. jula. Na 107 studijskih programa za […]

  31. Festival evropskog filma Palić od 20. do 26. jula

  31. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula 2024. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda više […]