• U Pančevu celo pile 400 dinara, sir najskuplji u Kragujevcu, a krompir u Beogradu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije.

  Računajući najčešće cene, u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Kragujevcu i Kraljevu šargarepa je koštala 100 dinara za kilogram.

  U Kragujevcu je cvekla bila 120 dinara, pečurke u Novom Pazaru najčešće 450 dinara, a praziluk u istom gradu 220 dinara.

  Cena pomorandži u Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu bila je 200 dinara, dok je za žuti grejpfrut ista suma najčešće bila potrebna pored Mitrovice i u Kraljevu, Leskovcu i Šapcu.

  Najčešća cena kivija od 250 dinara bila je u Kragujevcu i Subotici, a sterilisano mleko je u Vranju koštalo 180,99 dinara.

  Najskuplji kajmak od 1.500 dinara po kilogramu nuđen je u Zrenjaninu i Subotici, a najčešća cena sveže ribe u Smederevu bila je 850 dinara.

  Juneća rozbratna u Beogradu je koštala 1.099 dinara, svinjska krmenadla u Novom Pazaru bila je 720 dinara, a teleći kotleti najčešće su u Pančevu koštali 1.499 dinara.

  Celo sveže pile do 400 dinara po kilogramu koštalo je na pijacama u Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Užicu i Subotici, dok je u najvećem delu gradova Srbije u prodavnici cena bila do 320 dinara.

  Gledajući najveće cene postignute do 7. marta krompir je sa i do 150 dinara za kilogram bio najskuplji u Beogradu, pasulj sa 700 dinara u Novom Pazaru, cvekla po ceni od 200 dinara u Beogradu i Kragujevcu, a sladak kupus po ceni od 70 dinara u Beogradu, Kragujevcu i Zrenjaninu.

  Očišćeni orasi maksimalnu cenu od 1.500 dinara za kilogram imali su u Novom Pazar kao i jabuke koje su koštale i do 179 dinara, najviših 250 dinara za limun zabeleženo je u Beogradu, dok su banane sa 260 dinara bile najskuplje u Zrenjaninu.

  Domaći sir maksimalnu cenu od 1.049 dinara dostigao je u Kragujevcu, dok su jaja sa 30 dinara bila najskuplja u Novom Pazaru.

   

  Republički zavod za statistiku objavio je podatke o cenama poljoprivrednih proizvoda u prvoj nedelji marta, iz kojih se vide najčešće i maksimalne cene po gradovima Srbije. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Srbije

  Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog navodnog nedoličnog ponašanja njegovih navijača, na marginama […]