• U ponedeljak počinje isplata 10.000 dinara za decu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  U ponedeljak počinje isplata 10.000 dinara jednokratne pomoći za decu.

  Ministar finansija Siniša Mali za RTS kaže da se prijavilo 635.000 roditelja i staratelja, te da će novac dobiti 1,1 milion dece.

  „Sutra ćemo isplatiti za pola miliona dece, preostali će novac dobiti u utorak“, naveo je Mali.

  Ovu pomoć dobijaju deca do 16 godina. Prethodno je rečeno da će novac biti isplaćen najkasnije do 1. oktobra.
   
  Po rečima ministra, to je samo jedna u nizu pomoći koje je preduzela država tokom ekonomske krize.

   

   

  U ponedeljak počinje isplata 10.000 dinara jednokratne pomoći za decu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  U okviru međunarodne akcije na teritoriji Srbije zaplenjena veća količina oružja i droge

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaplenili su na teritoriji Republike Srbije veću količinu oružja i droge u međunarodnoj akciji SEE JAD 2023 u okviru EMPACT Firearms („Zajednički dani akcije Jugoistočne Evrope 2023“), čiji je cilj da se kroz međunarodnu saradnju službi za sprovođenje zakona širom Evrope, a uz podršku Evropola, Evrodžasta, Fronteksa, Interpola i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija, doprinese borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, nezakonite trgovine opojnih droga, trgovine ljudima, krijumčarenja migranata, kao i borbi protiv visokorizičnih kriminalnih grupa.

  Sokolom za sokola – Srbijavoz pokreće kampanju za zaštitu stepskog sokola

  Na inicijativu kompanije „Srbijavoz“, u železničkoj stanici Beograd Centar u četvrtak, 30. novembra, simbolično je obeležen početak kampanje „Sokolom za sokola”. Tokom trajanja kampanje, čiji je glavni cilj zaštita i očuvanje stepskog sokola (Falco cherrug), od svake kupljene karte u vozu „Soko“ biće odvajan jedan dinar za kupovinu i postavljanje veštačkih gnezda, kao i za čišćenje dela staništa stepskog sokola u opštini Alibunar.

  Počelo prijavljivanje osmaka za predmet koji će polagati kao treći na maloj maturi

  Učenici osmog razreda osnovnih škola imaju mogućnost da se od danas pa do 29. decembra izjasne elektronski putem preko portala Moja srednja škola https://www.mojasrednjaskola.gov.rs/ ili pisanim putem u školi koji će predmet od pet ponuđenih – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu, najavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.