• U Srbiji ima 1,65 miliona penzionera: Najviše njih u kategoriji zaposlenih

  Od 1,65 miliona penzionera koliko ih je u martu bilo na spisku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, najveći je broj onih iz kategorije zaposlenih, 1,40 miliona.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Srbiji ima 1,65 miliona penzionera: Najviše njih u kategoriji zaposlenih
  Foto: Pixabay

  Zaposleni penzioneri su činili 85 odsto od ukupnog broja penzionera.

  Drugi po brojnosti su oni iz kategorije poljoprivrednih penzionera, kojih je u martu bilo 134.037 ili 8,1 odsto od ukupnog broja, a treći korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, njih 113.333 čiji je udeo u ukupnom broju iznosio 6,9 odsto.

  Kada je reč o korisnicima prema vrsti penzije, najbrojniji su bili starosni penzioneri, koji su činili 66,3 odsto od ukupnog broja, slede porodični penzioneri sa udelom od 19,7 odsto dok je najmanje invalidskih penzionera, 14 odsto.

  Što se tiče visine penzije, gledano po kategorijama najveći prosek je zabeležen kod penzionera iz kategorije zaposlenih, 48.456 dinara, slede korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti sa prosekom od 42.750 dinara dok su najmanje bile poljoprivredne penzije koje su u proseku iznosile 19.785 dinara.

  Posmatrano prema vrsti penzije, starosne penzije su bile najveće i u proseku iznosile 49.109 dinara, druge po visini bile su invalidske sa prosekom od 42.150, a najmanje porodične, čiji korisnici su za mart u proseku dobili po 36.974 dinara.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Motociklisti sve bahatiji na putevima

  Sezona dvotočkaša je uveliko počela, a sa njom i talas crnih vesti sa puteva Srbije. Samo proteklog vikenda na našim putevima život su izgubila dvojica mladih motociklista, a to je samo nastavak […]