• U sredu je državni praznik

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  Sreda, 15. septembar prvi put će biti obeležen kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
   
  Ovaj praznik, kako piše Blic, biće radni dan.
   
  Kako su za ovaj list nezvanično rekli u resornom Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, sreda, 15. septembar jeste državni praznik, ali i praznik odnosno datum koji će biti radni dan. To je praksa i sa mnogim drugim državnim praznicima u Srbiji, poput Svetog Save koji se praznuje 27. januara, zatim Dana pobede (9. maja) ili Vidovdana koji se praznuje 28. juna.
   
  Prvi put o novom državnom prazniku Danu srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i danu kada je probijen Solunski front zvanično se pričalo u avgustu prošle godine.
   
  „Doneli smo odluku koju ćemo sprovesti u delo. Dogovorili smo i koji datum da predložimo našim drugim organima, to bi bio 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front“, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji nakon sastanka državnog vrha sa političkim predstavnicima Republike Srpske.
   
  To bi, kako je tada rekao, bio zajednički obeležen praznik u RS, Srbiji i svim srpskim sredinama širom sveta, „gde bi Srbi, ne smetajući nikome, ne čineći ništa ni protiv koga, pokazali da su isti narod, i da je muka, kao i uspeh, jednih, uvek i muka ili uspeh onih drugih“.
   
  Govoreći o državnim praznicima, ovu godinu počeli smo sa 1. i 2. januarom povodom dočeka Nove godine, a zatim 7. januarom kada smo proslavili Božić, i nastavili u februaru kada smo obeležili Dan državnosti.
   
  Dan državnosti praznovali smo 15, 16. i 17. februara.
   
  Neradni dani u aprilu za vreme Vaskrsa bili su 17, 18, 19. i 20. april.

   

  Sreda, 15. septembar prvi put će biti obeležen kao Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija