• U toku konkurs za stipendiranje nadarenih studenata, prijave do 16. aprila

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Za prvih nedelju dana od otvaranja konkursa Fonda za mlade talente i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za stipendiranje studenata završnih godina državnih fakulteta, putem nove usluge eTalenti na Portalu eUprava stiglo je 98 prijava.

  Prijave za stipendiranje nadarenih studenta traju do 16. aprila.

  „Usluga eTalenti je nova usluga na Portalu eUprava i namenjena je nadarenim studentima u Srbiji, koji su na završnoj godini osnovnih akademskih integrisanih studija i studentima završnih godina master studija na faktuletitima čiji je osnivač Srbija, rekla je danas Tanjugu Biljana Marić, pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

  Kako je navela, prvi put je ovaj konkurs raspisan na Portalu eUprave i nosi niz benefita.

  „Jedan od osnovnih benefita jeste da studenti, koji su do sada aplicirajući za ovu stipendiju za nadarene dostavljali su četiti dokumenta u papirnom formatu, sada su u obavezi da prilože samo jedan dokument i to u elektronskom obliku koji će aploudovati u sklopu usluge, a svi ostali podaci koji dokazuju ispunjenost uslova koji su navedeni konkursom za stipendiju pribavljaju se elektronskim putem iz izvornih evidencija, rekla je Marić.

  To su, kako je kazala, podaci izvoda iz matične knjige rođenih, podaci o državljanstvu, prebivalištu, odnosno boravištu, a studenti su obavezi samo da prilože potvrdu o upisanoj završnoj godini akademskih ili master studija sa prosečnom ocenom.

  „Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija raspisalo je ovaj poziv zajedno sa Fondom za mlade talente i ove godine su opredeljena sredstva za 1.050 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2022/23. godinu, rekla je Marić.

  „Do sada na Portalu imamo evidentirano 98 prijava za nedelju dana od otvaranja konkursa i pozivamo sve studente koji imaju prosek iznad 8,50 da se prijave, a konkurs je otvoren do 16. aprila, navela je ona.

  „Studenti u prethodnim konkursima su na rezultate čekali čak dva meseca, jer su se tada obrađivali ručno. Sada smo napravili mehanizam koji će automatski na osnovu prikupljenih podataka vršiti proveru ispunjenosti uslova i u roku od par dana ćemo imati preliminarne liste i studenti će putem mejla dobiti sve informacije, rekla je Marić.

  Za prvih nedelju dana od otvaranja konkursa Fonda za mlade talente i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za stipendiranje studenata završnih godina državnih fakulteta, putem nove usluge eTalenti na Portalu eUprava stiglo je 98 prijava.

   
   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Pretežno sunčano i toplije

  U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti pretežno sunčano uz promenljivu oblačnost i toplije, samo se posle podne i uveče na zapadu, jugozapadu i jugu […]