• Univerzitet u Beogradu među 1, 8 odsto najboljih na svetu

  Univerzitet u Beogradu pozicioniran je u prvih 1,8 odsto univerziteta od ukupno 20.966 rangiranih univerziteta širom sveta, prema najnovijoj listi Global 2000 Centra za svetsko rangiranje univerziteta (Center for World University Rankings), a koja je zvanično objavljena u ponedeljak 13. maja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Univerzitet u Beogradu među 1, 8 odsto najboljih na svetu
  Foto: Pixabay

  Naš univerzitet je na visokom 376 mestu od ukupno 20,966 rangiranih svetskih univerziteta, saopštio je Univerzitet Beograd.

  Ovaj Centar sprovodi najsveobuhvatnije akademsko rangiranje univerziteta u svetu, koristeći indikatore grupisane u četiri oblasti: obrazovanje, mogućnost zapošljavanja, akademska dostignića nastavnog osoblja i broj i kvalitet objavljenih naučnih radova u visoko-citiranim i uticajnim časopisima.

  Ono što je dodatno jedinsveno za ovu listu je to da je se jednaki značaj daje indikatorima koji su vezani kako za nastavno osoblje, tako i za same studente.

  Kako se navodi, ove godine, Univerzitet u Beogradu je rangiran prema sledećim indikatorima: mesto na svetskoj rang listi – 376 od ukupno 20.966 univerziteta, procentualno top 1, 8 odsto u svetu, rangiranje u regionu (Evropa) – 153, rangiranje u zemlji – 1, rangiranje obrazovanja – 498, rangiranje istraživanja – 343 i ukupni rezultat- 75,8.

  Povodom ovog izvanrednog globalnog uspeha, čestitke rektoru prof. dr Vladanu Đokiću, profesorima, istraživačima i studentima Univerziteta u Beogradu uputio je predsednik Centra za svetsko rangiranje univerziteta Nasim Mahasen.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Počinje prvi upisni rok na Univerzitetu u Beogradu

  Prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Beogradu počinje u sredu 19. juna prijavljivanjem kandidata, a završava se poslednjim danom upisa primljenih 12. jula. Na 107 studijskih programa za […]

  31. Festival evropskog filma Palić od 20. do 26. jula

  31. izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 20. do 26. jula 2024. godine, na Paliću i u Subotici. Na ovogodišnjem festivalskom izdanju publika će biti u prilici da pogleda više […]