• Uprava carine: Prijavite dragocenosti prilikom prelaska granice

  Carinici su 3. i 4. januara 2024. godine na graničnim prelazima Preševo i Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili zlato i dragocenosti, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 66.000 evra.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uprava carine: Prijavite dragocenosti prilikom prelaska granice
  Foto: Pixabay

  Prvi slučaj je otkriven 3. januara na graničnom prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil, kojim je upravljao 27-godišnji strani državljanin.

  Na pitanje da li imaju nešto da prijave vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

  Već na početku pregleda, na dnu torbe koja se nalazila iza suvozačkog sedišta, pronađena su tri nova ručna časovnika “Rolex“, “DKNY“ i “Swarovski“, ali i veća količina originalno upakovanog “Swarovski“ nakita: kompleta, ogrlica, narukvica, prstenja i minđuša.

  Potom je i u torbi koja se nalazila na podu ispred suvozačkog sedišta pronađena plišana kutija uvijena u aluminijumsku foliju puna različitog zlatnog nakita.

  Ukupna vrednost gotovo 600 grama masivnog zlatnog nakita, firmiranih satova i “Swarovski“ nakita procenjena je na više od 53.000 evra.

  Narednog dana je na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno sedam zlatnih pločica (investicionog zlata), čija je vrednost procenjena na preko 13.000 evra.

  Pomenuto zlato je otkriveno u rancu jednog putnika tokom detaljne ulazne kontrole autobusa, koji je saobraćao na relaciji Bugarska-Nemačka.

  Prilikom prelaska granice putnici treba da prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, kako bi izbegli neprijatnosti i rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 204 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 185 dinara po litru, saznaje […]

  Sprečeno krijumčarenje migranata preko Drine

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne […]