• UZVRAĆENA POSETA

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

  18. novembra delegacija sastavljena od predstavnika mesne zajednice Jabuka, Doma kulture „Kočo Racin“ i Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke uzvratila je posetu opštini Makedonski Brod u Republici Makedoniji.

              Povod ove posete je poziv gradonačelnika Makedonskog Broda, Milosima Vojneskog, upućen 30. oktobra prilikom potpisivanja Povelje o saradnji između ove dve opštine u prisustvu predsednika Republike Makedonije i Republike Srbije, dr Đorđa Ivanova i Tomislava Nikolića.

              Cilj je uspostavljanje bolje saradnje sa institucijama iz Makedonskog Broda i kontaktiranje sa predstavnicima drugih država prisutnih na manifestaciji „Kestenijada“ koja se redovno održava u ovom mestu.

              -Prisustvovali smo otvaranju manifestacije, pri čemu nam je dodeljena zahvalnica kao i ostalim predstavnicima susednih država. Uspostavili smo kontakte sa predstavnicima iz Poljske, Bosne i Hercegovine, Turske i Bugarske, rekao je Slobodan Ilić, predsednik mesne zajednice Jabuka.

              Tokom dvodnevne posete promovisani su grad Pančevo i mesna zajednica Jabuka, dogovoreno je da posete dva zbratimljena mesta budu češće, a saradnja intenzivnija, čime će se produbiti veze između dve opštine, kako na ekonomskom, tako i na kulturnom planu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za 21. maj

  I narednih dana nastavlja se nestabilno, pravo majsko vreme, sa čestim pljuskovima. Sutra će i košava duvati. Ciklon će se premeštati preko severa Italije ka Nemačkoj donoseći Srbiji […]

  Srbija druga u Evropi po broju kockarnica

  Prema podacima Udruženja priređivača igara na sreću, u Srbiji ima 2.900 sportskih kladionica, što je tri puta više posmatrano po glavi stanovnika nego što je to slučaj u Italiji, pet puta […]