• ВИНО ЗА СЕКОЈА ПРИЛИКА

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

    Помеѓу многубројните штандови преполни со новогодишни украси, предлози за подароци, ракотворби, прехрамбени производи и пијалоци изложени од поединци, здруженија и мали занаетчиски работилници од 28 до 30 декември се наоѓаа и вината произведени во винаријата Филиповски од Јабука.

                Ненад Филиповски и на овој базар како и на претходните се претстави со квалитетни вина произведени по традиционални рецепти наследени од неговиот татко. На оваа манифестација, тој за своите постојани купувачи изнесе три црна и три бела вина.

                -Луѓето ги сакаат нашите вина, навикнаа веќе на нив, ги купуваат за новогодишните и божиќните празници, за слави, родендени, дружења, но и за секојдневна употреба, вели Ненад Филиповски.

                На оваа манифестација тој изложува како самостоен производител и како член на здружението на лозари, винари и овоштари „Грозд“ Јабука. 

                Од година во година тој произведува сѐ поквалитатни вина за кои добива бројни награди и признанија на многу сајмови и манифестации кои ги организира град Панчево или здруженија на винари.

                Само во 2016 година неговите вина имаат добиено неколку награди за квалитет. Меѓу најзначајните cе наградитe добиени на 19 меѓународен фестивал на вина во Темерин каде освоил златни медали за млад Траминац и Бермет и сребрен медал за Вранец.

                Ненад е основач на здружението на лозари, винари и овоштари „Грозд“ Јабука кое во Јабука работи веќе 15 години.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Koliko se zarađuje u Srbiji po delatnostima

    Prosečna neto plata u Srbiji prošle godine, za dvanaest meseci, iznosila je 86.007 dinara, što je oko 732 evra. Za godinu dana plate su nominalno porasle 14,8 odsto. Iz godine u godinu praktično […]

    Isplata februarskih penzija samostalcima

    Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počinje danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata […]