• VINO ZA SVAKU PRILIKU

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pročitajte tekst na makedonskom jeziku.

    Među mnogobrojnim štandovima koji su prepuni novogodišnjim ukrasima, predlozima za poklone, rukotvorinama i prehrambenim proizvodima koje su izložili pojedinci, udruženja i male zanatske radionice, od 28. do 30. decembra nalazila su se i vina proizvedena u vinariji Filipovski iz Jabuke.

                Nenad Filipovski se i na ovom bazaru, kao i na prethodnim, predstavio kvalitetnim vinima koja su proizvedena po tradicionalnim receptima nasleđenim od njegovog oca. Na ovoj manifestaciji je za svoje stalne kupce izneo tri crna i tri bela vina.

                -Ljudi vole naša vina, navikli su na njih, kupuju ih za novogodišnje i božićne praznike, za slave, rođendane, druženja, ali i svakodnevnu upotrebu, kaže Nenad Filipovski.

                Na ovoj manifestaciji on izlaže kao samostalni proizvođač i kao član udruženja vinogradara, vinara i voćara „Grozd“ Jabuka.

                Iz godine u godinu on proizvodi sve kvalitetnija vina za koja je dobio brojne nagrade i priznanja na mnogim sajmovima i manifestacijama koje je organizovao grad Pančevo i udruženja vinara.

                Samo u 2016. godini njegova vina su osvojila nekoliko nagrada za kvalitet. Među najznačajnijim su nagrade osvojene na 19. međunarodnom festivalu vina u Temerinu gde je osvojio zlatne medalje za mladi Traminac i Bermet i srebrnu medalju za Vranac.

                Nenad je osnivač udruženja vinogradara, vinara i voćara „Grozd“ Jabuka koje radi već 15 godina.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]