• Vozila hitne pomoći za pet godina učestvovala u 377 udesa, problem im prave nove kamere

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info
  U proteklih pet godina dogodilo se 377 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala vozila hitne pomoći, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.
   
  Uvođenjem kamera sa automatskom detekcijom prekršaja prolaska na crveno svetlo i prekoračenje brzine, pojavio se problem sa većim brojem evidentiranih prekršaja vozača vozila hitne pomoći.
   
  Poseban problem postoji ako vozač dobije zabranu upravljanja vozilom, jer tada ekipe hitne pomoći nisu kompletne, odziv je sporiji i manja se pokrivenost terena, navodi se u saopštenju.
   
  U proteklih pet godina dogodilo se 377 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala vozila hitne pomoći, u kojima je 370 osoba povređeno, a desetoro je poginulo, navodi se.
   
  U saopštenju se dodaje da je 40 odsto vozača učestvovalo u saobraćajnim nezgodama, a samo jedna trećina vozača vozila hitne pomoći prošla je dodatnu teorijsku ili praktičnu obuku za upravljanje tim vozilima.
   
  Anketiranjem većine vozača, elektronskim prilagođenim i ciljanim upitnikom, utvrđeno je šta su njihovi problemi i gde je prostor za edukaciju.
   
  Agencija je organizovala prvi seminar za vozače vozila hitne pomoći u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu. Narednih pet seminara održaće se u Beogradu.
   
  Seminar izvode savetnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Ilić i pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Vladan Nikolić, navodi se u saopštenju. 

  U proteklih pet godina dogodilo se 377 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala vozila hitne pomoći, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Objavljene nove cene goriva

  U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 206 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 195 dinara po litru, piše […]

  Od 25. aprila akcija pojačane kontrole saobraćaja

  Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]