• Vučević saopštio imena ministara – sutra predstavlja ekspoze

  Mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević rekao je da će danas podneti zahtev predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić za zakazivanje sednice na kojoj će predstaviti ekspoze, plan rada i predlog za sastav Vlade Srbije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Vučević saopštio imena ministara – sutra predstavlja ekspoze
  Foto: Pixabay

  „Za članove Vlade ću sutra predložiti Skupštini Srbije sledeće osobe: Siniša Mali – prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija, Ivica Dačić – potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Irena Vujović – potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine i vodoprivrede, Goran Vesić – ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Dubravka Đedović-Handanović – ministarka rudarstva i energetike, Tomislav Momirović – ministar unutrašnje i spoljne trgovine“, rekao je Vučević.

  Naveo je da će Maja Popović biti ministar pravde, Jelena Žarić-Kovačević – ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Tomislav Žegmanov – ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Bratislav Gašić – ministar odbrane, Marko Đurić – ministar spoljnih poslova, Tanja Miščević – ministarka za evropske integracije, Slavica Đukić-Dejanović – ministarka prosvete.

  Zlatibor Lončar biće ministar zdravlja, Nemanja Starović – ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Milica Đurđević-Stamenkovski – ministarka za brigu o porodici i demografiji, Zoran Gajić – ministar sporta, Nikola Selaković – ministar kulture, Milanko Korać – ministar za brigu o selu, Jelena Begović – ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Husnija Memić – ministar turizma i omladine, Dejan Ristić – ministar informisanja i telekomunikacija, Darko Glišić – ministar za javna ulaganja, Novica Tončev, Đorđe Milićević, Usame Zukorlić, Nenad Popović i Tatjana Macura – ministri bez portfelja, rekao je Vučević na konferenciji za medije.

  Vučević je dodao da je među predlozima osam novih imena, a da su čak 10 članova nove Vlade žene.

  „U suštini imamo jednu trećinu ministara koje nisu bili u sastavu kabineta Brnabić. Što se tiče nestranačkih ličnosti, predložili smo četiri ličnosti koje nisu pripadnici ili članovi jedne političke stranke“, rekao je Vučević.

  Srpska napredna stranka održala je sednicu Predsedništva u sedištu stranke.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vremenska prognoza za nedelju, 16. jun

  Nedelja nam donosi i sunce i oblake. U većem delu zemlje biće pretežno sunčano. Ipak, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na zapadu i jugozapadu zemlje mogući su kiša i pljuskovi sa […]

  Šta ako putnik dobije apartman koji nije ugovoren

  Počela je letnja sezona i ove godine će veliki broj putnika iz Srbije odmor provesti u organizaciji turističkih agencija. Prema podacima iz Jute, od oko milion putnika koji odmor provedu u […]