• Završena obuka prosvetnih savetnika o zaštiti mentalnog zdravlja mladih

  Trodnevnu obuku „Unapređivanje kompetencija zaposlenih u sistemu obrazovanja u oblasti zaštite mentalnog zdravlja mladih“ prošlo je 46 prosvetnih savetnika iz svih školskih uprava.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Završena obuka prosvetnih savetnika o zaštiti mentalnog zdravlja mladih
  Foto: Unsplash

  Ova obuka ima za cilj da pokaže zaposlenima u prosveti kako da se nose sa poremećajem ponašanja dece i traumatskim stresom kod dece.

  Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je da je ovo obuka kojom se jačaju sopstveni kapaciteti, ali i kapaciteti škola.

  „Poremećaji intelektualnog, socijalnog, emocionalnog razvoja, mentalno blagostanje mladih, asertivna komunikacija, kako da se zaposleni nose sa poremećajem ponašanja dece, traumatskim stresom kod dece, kao i sve ostale teme kojima ste se bavili tokom obuke, osnažuju vas za dalji rad sa svim našim psiholozima i pedagozima koji očekuju našu podršku. Važno je da zaposleni u školama blagovremeno prepoznaju i reaguju na određenu situaciju uz uključivanje, ukoliko je potrebno, predstavnika sistema zdravstvene i socijalne zaštite“, istakla je ministarka.

  Ona je naglasila da je potrebno da se podiže svest mladih o mentalnom zdravlju i destigmatizaciji.

  „Izazovi se usložnjavaju, na razvoj deteta i mlade osobe utiče niz faktora i zato je uloga obrazovnog sistema izuzetno važna. Očekujem da ćete kroz obuku stručnih saradnika ohrabriti škole i za realizaciju preventivnih aktivnosti“, zaključila je Đukić Dejanović.

  Ova obuka je organiziovana u saradnji Ministarstva prosvete sa Institutom za mentalno zdravlje i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija