• Budvanski hotel u kom se 100 turista otrovalo nema dozvolu za rad: Inspekcija ga zatvarala osam puta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.

     

    To je potvrdila vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
     
    Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel „Loza“, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
     
    Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana „Loza“ i zabranila služenje hrane.
     
    Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu „Loza“, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.
     
    Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
     
    Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.
     

    Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Danas počinje jesen

    U 20 časova i 19 minuta na severnoj hemisferi počinje jesen, a u isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer […]

    OpenAI uvodi nova pravila za mlađe od 18 godina

    Američka kompanija za razvoj veštačke inteligencije Open AI uvela je niz novih pravila za korisnike četbotova mlađe od 18 godina, koja podrazumevaju i ograničavanje razgovora o seksualnim […]