Budvanski hotel u kom se 100 turista otrovalo nema dozvolu za rad: Inspekcija ga zatvarala osam puta
Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.
To je potvrdila vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel „Loza“, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana „Loza“ i zabranila služenje hrane.
Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu „Loza“, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.
Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.
Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.