• Budvanski hotel u kom se 100 turista otrovalo nema dozvolu za rad: Inspekcija ga zatvarala osam puta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.

     

    To je potvrdila vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
     
    Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel „Loza“, a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
     
    Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana „Loza“ i zabranila služenje hrane.
     
    Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu „Loza“, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.
     
    Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
     
    Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.
     

    Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela „Loza“ u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]