• Digitalna verzija Merlin Monro stvorena uz pomoć veštačke inteligencije

  Više od 60 godina nakon smrti glumice Merilin Monro njena digitalna verzija, stvorena uz pomoć veštačke inteligencije, biće predstavljena na tehnološkoj konferenciji festivala South by Southwest u Ostinu, u američkoj državi Teksas.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Digitalna verzija Merlin Monro stvorena uz pomoć veštačke inteligencije
  Foto: Pixabay

  Prikazana na komjuterskom ekranu u crnom džemperu sa rol-kragnom dolčeviti i svojom poznatom „piksi“, digitalna dvojnica slavne glumice razgovaraće sa zainteresovanima, izražavajući emocije.

  Na nedavnom testiranju digitalna MM je govorila o svojoj najdražoj ulozi, liku Šugar u komediji „Neki to vole vruće” iz 1959. godine, zastajkujući i zamišljeno spuštajući pogled pre nego što bi odgovorila.

  Rekla je kako smatra da je taj seksepilan, ali ranjiv lik „izazovna uloga, ali i zahvalna“, a preporučila je i svoje druge komedije poput „Muškarci više vole plavuše”.

  Digitalnu Merilin stvorila je kompanija Soul Mašin (Soul Machine), specijalizovana za kreaciju realističnih digitalnih ličnosti, u saradnji sa Authentic Brands Groupom, marketinškom kompanijom koja poseduje prava na reprodukcije slike Merilin Monro, kao i drugih preminulih zvezda. 

  „Svaki razgovor s Merilin je poseban osećaj”, rekao je Greg Kros, suosnivač i direktor Soul Mašina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]