• Dve medalje za Srbiju – Vuleta i Bibić osvojili bronzu na EP

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je večeras bronzanu medalju u skoku u dalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

  Vuleta je do bronze stigla skokom od 6,91 metar, koji je ostvarila u petoj seriji. Zlatna medalja pripala je Britanki Džasmin Sojers, koja je preskočila sedam metara.Srebro je osvojila Italijanka Larisa Japikino sa 6,97 metara. Vuleta je u prvoj seriji ostvarila rezultat od 6,76 metara.

  Ona je u drugoj seriji imala skok od 6,79 metara, a u narednoj 6,66 m. Srpska atletičarka je potom skočila 6,77, a u petoj seriji ostvarila je najduži skok od 6,91 metar.

  Vuleta je u poslednjoj seriji imala rezultat od 6,90 metara.

  Vuleta: Dala sam sve od sebe, ali ima dana kada ne ide sve po planu 

  Srpska atletičarka Ivana Vuleta izjavila je večeras da je dala sve od sebe da ostvari što bolji rezultat na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

  „Dala sam sve od sebe, ali jednostavno ima dana kada vam nešto ide i dana kada ne ide sve po planu. Pokušala sam da uradim sve, bila sam spremna za taj skok, ali šta je tu je, nakon svega ne mogu da ne budem ponosna“, izjavila je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez.

  „Nije uvek sve vezano za zlato, ali posle svega moram da budem ponosna pogotovo zbog situacije u kojoj se nalazim sa povredom“, navela je Vuleta.

   

  I Bibiću bronza 

  Srpski atletičar Elzan Bibić osvojio je večeras bronzanu medalju u trci na 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje se održava u Istanbulu.Bibić je u finalu ostvario rezultat od sedam minuta, 44 sekunde i tri stotinke.

  Zlato je pripalo Norvežaninu Jakobu Ingebrigstenu (7:40.32), dok je srebro osvojio Španac Adel Mehal (7:41.75).

  Bibić posle bronze: Medalju posvećujem Srbiji 

  Srpski atletičar Elzan Bibić izjavio je večeras da je srećan zbog osvojene bronzane medalje.

  „Mogu da klažem da je u jednoj ruci ovo iznenađenje, a u drugoj i očekivano treće mesto s obzirom na to da sam u finale ušao kao visokoplasirani trkač. Drago mi je da sam se uvrstio među najbolja tri trkača na ovom SP s obzirom na to da je Ingebrigtsenu jako dobar trkač, kao i Španac Mečal. To su iskusni trkači“, rekao je Bibić, prenosi Instagram nalog Srpskog atletskog saveza.

  On je pružio podršku stanovnicima Turske, koje je nedavno pogodio razorni zemljotres.

  „Ovom prilikom bih želeo da pružim podršku ljudima u Turskoj koje je zadesio težak period zbog zemljotresa i deo ove trke i ovog uspeha poklanjam njima kao podršku“, dodao je srpski atletičar.

  Bibić je osvojio prvu medalju na velikim takmičenjima.

  „Medalja je pre svega za mene, a posle za moje ljude, za moj tim, celu Srbiju, Novi Pazar, ceo Pešter. Nadam se da će ovo biti samo početak kolekcije sa šampionata“, istakao je Bibić.

   

  Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je večeras bronzanu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Pesma Evrovizije dogodine u Bazelu ili Ženevi

  Švajcarski javni servis SRG SSR objavio je da će se Pesma Evrovizije sledeće godine održati u Bazelu ili Ženevi. Konačna odluka o gradu koji će ugostiti evropske muzičare biće doneta do […]

  Nikad viša cena zlata

  Cena zlata danas, 17. jula je dostigla istorijski maksimum u azijskoj trgovini od 2.478 dolara za […]