• EU poklanja 200 miliona doza vakcina protiv kovida-19 siromašnim zemljama

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Evropska unija (EU) će siromašnijim zemljama ove godine pokloniti više od 200 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, saopšteno je danas.

  To je dvostruko više od prvobitnog plana EU.

  Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je rekla da EU „preuzima odgovornost pomažući svetu u borbi protiv virusa“.

  „Vakcinacija je ključna, zato je neophodno obezbediti pristup kovid19 vakcinama zemljama širom sveta“, izjavila je ona.

  Putem Kovaks mehanizma Svetske zdravstvene organizacije su do sada su isporučena 122 miliona doza u 136 zemalja, a i EU će svoj poklon uputiti uglavnom putem Kovaksa.

   

  Evropska unija (EU) će siromašnijim zemljama ove godine pokloniti više od 200 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, saopšteno je danas.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  EU uvodi velike promene za vozače

  Ministri saobraćaja država članica EU usvojili su zajedničko stajalište o novim pravilima u području bezbednosti na putevima, koja uključuju direktivu o vozačkim dozvolama i razmenu informacija.

  ChatGPT slavi prvi rođendan: Evo kako je u jednoj godini promenio svet

  ChatGPT je pokrenut 30. novembra 2022. godine, označavajući početak razdoblja koje mnogi opisuju kao revolucionarno doba veštačke inteligencije. Svega nekoliko dana nakon lansiranja, ChatGPT je doživeo izuzetnu popularnost i za kratko vreme se svrstao u jedan od najpopularnijih softvera na planeti.

  Grčka povećava turističke takse

  Grčka vlada namerava da poveća turističke takse i usmeri očekivani prihod od 600 miliona evra u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene, izjavio je premijer Kirijakos Micotakis.