• Grupa zatvorenika u Skoplju pokušala da pobegne kroz iskopani tunel

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru „Idrizovo“ sprečena je u nameri da pobegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Kako se navodi, iz navećeg makedonskog zatvora kroz tunel je nameravala da pobegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična dela, od 10 godina do doživotnog zatvora.

  Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa od najmanje osam osuđenika priprema bekstvo iz zatvora Idrizovo, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provere te informacije i rezultate dosatavio Upravi za izvršavanje sankcija.

  Ta uprava je, navodi se, proverila mesto koje je označeno kao potencijalni tunel i pronašla „iskopan tunel dug oko 40 metara“.

  Tunel za bekstvo se nalazi „pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde iza koje se nalazi žensko odelenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 santimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama“.

  „U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvetljenje“, navodi se u saopštenju MUP Severne Makedonije i dodaje da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mere i aktivnosti na rasvetljavanju  slučaja.

  U sprečavanju organizovanog bekstva iz zatvora „Idrizovo“, napominje se, učestovali su Biro MUP za javnu bezbednost i  Odelenje za suzbijanje organizovanog i ozbiljnog kriminala u koordinaciji sa Agencijom za nacionalnu bezbednost.

   

  Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru „Idrizovo“ sprečena je u nameri da pobegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet