• Presuda nakon razvoda – mora da plaća alimentaciju za psa

  Prvostepeni sud u španskom gradu Vigo usvojio je danas prvu presudu prema kojoj supružnik nakon razvoda mora da plaća alimentaciju za kućnog ljubimca, u skladu sa novim zakonom.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Presuda nakon razvoda – mora da plaća alimentaciju za psa
  Foto: Pixabay

  Prema presudi, pas kućni ljubimac ostao je na čuvanje ženi, dok će njen bivši suprug mesečno plaćati 40 evra, kao i polovinu iznosa za vanredne i veterinarske troškove, prenosi Euro vikli njuz.

  Španski parlament 2020. godine usvojio je Zakon o pravnoj regulaciji životinja, kojim se kućni ljubimci prepoznaju kao živa bića, a ne kao predmeti. Drugim rečima, životinje su time neizostavne u uspostavljanju finansijskih aranžmana nakon razvoda.

  Kako navodi portal, ovaj slučaj predstavlja presedan u načinu na koji se kućni ljubimci posmatraju i tretiraju u pravnim sporovima, što predstavlja progresivan korak ka priznavanju emocionalne i praktične odgovornosti vlasnika kućnih ljubimaca.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]