• Svet

  Skuplje i putarine i takse u Grčkoj, polovina svake plaže biće bez ležaljki

  Građani su više nego prošle godine zainteresovani za putovanja, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, uprkos poskupljenju aranžmana. Poskupele su putarine do Grčke, veća je cena takse u hotelima i apartmanima. Oko milion naših turista ove godine će letovati u Grčkoj, najavio je Seničić očekivanja za ovo leto.

 • U kojim zemljama građanima Srbije ne treba putno osiguranje?

  Bez dodatne polise, samo sa potvrdom o zdravstvenom osiguranju, naši građani mogu da putuju u 25 zemalja sa kojima Srbija ima potpisane sporazume. Tako, na primer, u Crnu Goru, Hrvatsku, Bugarsku, Tursku, Tunis ili Italiju na letovanje ili kakav drugi put možete otići i bez troškova za putno osiguranje.

  Društvene mreže koriste i deca mlađa od 13 godina

  Popularnost društvenih mreža raste neprekidno, a zvanična evropska statistika je potvrdila da 59 odsto stanovništva EU koristi mreže poput „Fejsbuka”, „Iksa”, „Instagrama”, „Snepčeta” i „Tiktoka”. Prema ovim zvaničnim podacima, u prošloj godini je, dakle, više od polovine populacije napravilo korisnički profil, objavilo poruke ili obavljalo neke druge aktivnosti na društvenim mrežama.

  Putevima Anda i Amazona – neobični predeli Južne Amerike

  Smeštena između Atlantskog i Tihog okeana, Južna Amerika je kontinent zadivljujućih prirodnih lepota i kulturne raznolikosti. Proteže se od džungle Amazonije na severu do Patagonije na jugu i predstavlja mesto fantastičnih pejzaža koji su vekovima privlačili istraživače i putnike.