• Svet

  Manje ležaljki na grčkim plažama

  Pred predstojeću letnju sezonu Grčka je usvojila nove propise kojim su uvedena stroža pravila za korišćenja plaža. Novi zakon predviđa da 70 odsto prostora na bilo kojoj plaži u ovoj zemlji ostane bez ležaljki kako bi mesto za odmor turista bilo uređenije i kako bi se sprečile gužve.

  Sat za planetu Zemlju – u 20.30 ugasite svetla na sat vremena

  U okviru akcije „Sat za planetu“ širom sveta od 20.30 do 21.30 gasiće se na sat vremena svetla, javna i dekorativna rasveta. Ovo je jedna od najvećih planetarnih inicijativa za očuvanje prirode i životne sredine koju podržava 190 zemlja, među kojima je i Srbija.

  Finska i dalje najsrećnija zemlja na svetu, evo gde je Srbija

  Srbija se nalazi na 37. mestu najsrećnijih zemalja na svetu, dok su skandinavske zemlje – Finska, Danska i Švedska na vrhu liste, pokazala je najnovija Svetska lista najsrećnijih zemalja (World Happiness Report), danas objavljena.

  Francuzi staju na put brzoj modi

  Donji dom francuskog parlamenta odobrio je nacrt zakona kojim se traže kazne za superbrze modne proizvode, sa ciljem da se ublaži njihov uticaj na životnu sredinu.

 • Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

  Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

  Oskar 2024 – lista dobitnika

  Od 13 nominacija za Oskara, film o „ocu atomske bombe“ osvojio je sedam, između ostalih za najbolji film, režiju – Kristofer Nolan, za najbolju glavnu mušku ulogu – Kilijan Marfi i nabojlju mušku sporednu ulogu – Robert Dauni Džunior.