• Turistima i građanima u Grčkoj stiglo SMS upozorenje na nevreme

  Građanima i turistima u Solunu, Larisi i drugim oblastima severne Grčke stiglo je upozorenje u vidu SMS poruke za hitne slučajeve zbog nevremena koje se očekuje u toku dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Turistima i građanima u Grčkoj stiglo SMS upozorenje na nevreme
  Foto: Pixabay

  U poruci je navedeno da se vremenske neprilike, poput grada i grmljavine, očekuju od ranih jutarnjih sati do podneva, prenosi Katimerini.

  „Izbegavati prelaženje bujica i potoka, pešice ili vozilom, tokom nevremena i padavina, rad i aktivnosti na otvorenom. Trebalo bi izbegavati prolazak ispod velikog drveća i postavljenih znakova. Ne držati uključene električne uređaje ili telefon, jer grom može proći kroz žice. Izbegavati dodirivanje vodovodnih cevi (kuhinja, kupatilo), jer su oni provodnici struje“, navodi se u upozorenju.

  Dodaje se i da je savet, ako se neko nađe na otvorenom tokom nevremena, da se ne približava metalnim predmetima, kao što su automobili, bicikli ili oprema za kampovanje, kao i da ako je neko u moru, trebalo bi odmah da izađe.

  Nevreme se očekuje i u Tesaliji, na ostrvima Sporadi, centralnoj i istočnoj Stereji (uključujući Atiku), istočnom Peloponezu i na Eviji.

  Kako ERT prenosi, u centralnim, istočnim i severnim predelima predviđaju se kiše i oluje, a od večeri se očekuje postepeno slabljenje.

  Očekuje se da će temperature pasti na 28 stepeni, dok će na Kritu temperature dostići 31 stepen.

  U Solunu se očekuje prolazna oblačnost sa kišom i mestimično jakim nevremenom, a temperature će se kretati od 20 do 28 stepeni.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  Tagovi:

 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Očekivani radni vek u Srbiji kraći od proseka EU

  Očekivani prosečni radni vek u Evropskoj uniji je 36,9 godina, a u nekim zemljama je duži od 40 godina, dok je u Srbiji ispod proseka evropskih zemalja, saopštio je danas […]