• U Valensiji uhapšeno 17 pripadnika „balkanskog kartela“, zaplenjeno 820 kilograma kokaina

  Španska policija zaplenila je u Valensiji više od 820 kilograma kokaina i uhapsila 17 ljudi, uključujući i vođu grupe. Španski mediji prenose da je reč o pripadnicima „balkanskog kartela“ koji imaju kontakte u Latinskoj Americi, Evropi i Dubaiju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Valensiji uhapšeno 17 pripadnika „balkanskog kartela“, zaplenjeno 820 kilograma kokaina
  Foto: Pixabay

  U osam odvojenih akcija, osim kokaina, španska policija je zaplenila i 226.500 evra, tri GPS uređaja za praćenje, 13 vozila i brojne druge dokaze, navodi se u saopštenju.

  Dodaju da je organizovana kriminalna grupa, poreklom iz Albanije, koristila auto-perionicu kao bazu u kojoj su pripadnici grupe dobijali zadatke i instrukcije.

  Grupa je, kako navode iz policije, navodno povezana sa međunarodnim krijumčarenjem kokaina na istoku Španije i jedna je od najvećih i najaktivnijih u zemlji.

  Dodaju da je policija saznala za grupu tokom 2023. godine, kada su otkriveni slučajevi krijumčarenja velike količine kokaina i pranja novca.

  Pripadnici „balkanskog kartela“ uhapšeni su prošle godine u okviru međunarodne akcije i u Srbiji. Protiv 20 pripadnika te grupe, koji su uhapšeni u maju 2023, podignuta je optužnica u novembru zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnoj trgovini sedam tona kokaina.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Svet

  Obeležava se Dan planete Zemlje

  Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

  Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

  Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]