• Analize vode u Pančevu i okolini pokazale da se jedno kupalište ne može koristiti za kupanje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prema najnovimijim analizama površinskih voda, sva kupališta u Gradu Pančevu osim kupališta u Ivanovu mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju.

    Kupališta reke Tamiš u Pančevu, Jabuci i Glogonju, jezeru u Kačarevu, kupališta reke Dunav – Bela stena (levo i desno od špica) i kupalište Ponjavice u Banatskom Brestovcu, Omoljici mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju, saopšteno je na sajtu Gradske uprave Pančeva. 

    Kupalište u Ivanovu, kako su pokazale analize, ne može se koristiti za kupanje i rekreaciju.

    Zavod za javno zdravlje Pančevo i ove godine u letnjoj sezoni vrši redovno ispitivanje kvaliteta voda koje se koriste za kupanje i rekreaciju na sledećim lokacijama:

    • reka Tamiš – kupalište u Pančevu, Glogonju i Jabuci,
    • reka Dunav – kupalište „Bela Stena“ (levo i desno od špica),
    • Ponjavica – kupalište u Omoljici i Banatskom Brestovcu,
    • kupalište u Ivanovu
    • jezero u Kačarevu.

    Definisan obim mikrobioloških analiza je: fekalne koliformne bakterije, ukupne koliformne bakterije, crevne enterokoke i broj aerobnih heterotrofa, a definisan obim fizičko-hemijskih analiza je: pH, suspendovane materije, rastvoreni kiseonik, zasićenost kiseonikom, BPK5, HPK, nitrati, nitriti, amonijum jon, hloridi, određivanje ukupnog ostatka posle isparenja na 105oC, (ukupna mineralizacija), elektroprovodljivost na 20oC, gvožđe, cink, olovo, kadmijum, živa i nikl.

     

    Prema najnovimijim analizama površinskih voda, sva kupališta u Gradu Pančevu osim kupališta u Ivanovu mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]