Vršački breg Foto: Laslo Varga (wikimedia)
Društvo

Crveni krst Pančevo 30 osnovaca obradovao odmorom na Vršačkom bregu

Izvor: 
013info Pet, 06/08/2021 - 13:05


Crveni krst Pančevo, treću godinu za redom, omogućava deci iz pančevačkih osnovnih škola odlazak na odmor u odmaralište Crvenog krsta Vršac „Vršački breg“.

Odmor, kroz Letnju školu podmlatka Crvenog krsta, za tridesetoro pančevačke dece uzrasta od 9 do 13 godina ovog puta biće realizovan u periodu od 9. do 15. avgusta, saopštio je Crveni krst Pančevo.

Polazak dece je u ponedeljak, 9. avgusta u 10 časova ispred prostorija Crvenog krsta.

U pratnji dva vaspitača i pet volonterki i volontera boravak dece biće ispunjen različitim sadržajima, kako edukatinim tako i rekreativnim, preciziraju u saopštenju.

Program Letnje škole podmlatka će obuhvatati edukativne radionice iz oblasti promocije humanih vrednosti, upoznavanje sa principima i vrednostima Crvenog krsta, iz osnova pružanja prve pomoći, zatim edukacije po čemu prepoznati i  kako se zaštititi od trgovine ljudima, kao i zdravstveno preventivne i sporstke aktivnosti. Večernji sati su rezervisani za vesela i maštovita druženja.

Sredstva namenjena za boravak dece u odmaralištima Crvenog krsta sa teritorije Vojvodine obezbeđena su zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, navode u pančevačkom Crvenom krstu.

 
MarketingNajnovije vesti