Vinarijada Dolovo 2020 Foto: M- P.
Društvo

DOLOVO: Održan prvi deo 22. Vinarijade

Izvor: 
Dragan Vujačić Sub, 08/02/2020 - 19:54U Dolovu je održan prvi deo 22. Vinarijade, u organizaciji Udruženja vinara i vinogradara „Sveti Trifun" iz ovog sela. Na ovogodišnjoj Vinarijadi u Dolovu su se okupili vinari iz Šušare, Pančeva, Deliblata i Dolova koji su predstavili svoje proizvode. Održava se i takmičenje za najbolja bela, crvena, voćna i roze vina.
 
- Mladi se sve više interesuju za podizanje vinograda i to nas raduje. Želja nam je da se vratimo na nekadašnji nivo broja vinograda. Kada se zna da je pre Drugog svetskog rata Dolovo imalo pod vinogradima 700 lanaca onda je jasno da nam predstoji nerešiv zadatak, rekao je za 013info Đurica Stojkov, potpredsednik Udruženja „Sveti Trifun".
 
Lajoš Šmit iz Pančeva predstavio je vino od vinogradarske breskve, dok se Vladislav Knežević takmiči sa vinima proizvedenim na dalmatinski način. Ferenc Pajor iz Šušare ponudio je najkvalitetnija vina iz Deliblatske peščare, dok je Kalem
Đorđević podelio 150 sadnica vinove loze posetiocima Vinarijade.
 
Prvo mesto u brzom ispijanju špricera pripalo je Pavelu Kvočiku iz Starčeva. Na Vinarijadi su članice Udruženja žena ,,Dolovke,, perdstavile štrudle.
 
Već 14. februara vinogradari će izaći u vinograd gde će simbolično rezati vinovu lozu, a u večernjim satima održaće se Vinogradarski bal u prostorijama tamošnje Osnovne škole „Aksentije Maksimović".
 
 
Vinarijada Dolovo 2020
Foto: M. P.
vinarijada_2.jpg

 
MarketingNajnovije vesti