Protest dolovačkih paora printscreen
Društvo

DOLOVO: Poljoprivrednici organizovali još jednu vožnju traktorima, revoltirani zbog situacije u vezi sa đubrivom, gorivom i subvencijama

Izvor: 
013info Čet, 24/02/2022 - 16:19Dolovački paori jutros su organizovali novu protestnu vožnju traktorima kroz selo i time se pridružili poljoprivrednicima iz cele Srbije. Namera im je bila da na ovaj način istaknu sledeće zahteve: da im država omogući gorivo za poljoprivredu bez akciza, to jest, „plavi” dizel u nivou od 60 litara po hektaru, kao i da subvencije budu isplaćene uredno i blagovremeno i to u iznosu od 200 evra po hektaru.

Marko Bojtar, predsednik udruženja „Dolovački paori” izvestio je učesnike protesta i medije o sastanku u Vladi Republike Srbije, kada su delegaciju poljoprivrednika primili premijerka Ana Brnabić, ministar Branislav Nedimović i drugi zvaničnici.

– Oni su nam predočili da ne mogu da odgovore na naše zahteve, pre svega zato što su raspuštene skupština i vlada, a u ovogodišnjem budžetu nisu predviđena adekvatna sredstva, pa su nam ponudili jednokratnu pomoć, ali tek nakon što dođe do formiranja nove Vlade. Tako nešto nismo mogli da prihvatimo, ali smo dogovorili da se sutra ponovo sastanemo u kabinetu premijerke. Sve u svemu, poljoprivrednici su nezadovoljni, jer je situacija teška, a događa se nešto na šta smo odavno ukazivali. Stoga su dolovački poljoprivrednici, kao i poljoprivrednici iz cele Srbije, i danas protestovali zbog teškoća u vezi sa đubrivom, gorivom i subvencijama, a koristim priliku da se zahvalim i poljoprivednicima iz Kovina, koji su došli da nas podrže – istakao je Bojtar.

 

 
MarketingNajnovije vesti