Mađarski

Megalakult a Dél-bánáti körzet Tanácsa

Izvor: 
Lőcsei Ilona Pet, 02/12/2016 - 14:12

Pročitajte tekst na srpskom jeziku.

A Dél-bánáti körzet  községeinek és városainak elnökei egybegyűltek ma Lončar Danijela, a kerületi közigazgatás főnökasszonyának meghívására és megalakították a Dél-bánáti körzet Tanácsát.

Már a körzeti Tanács alakuló gyűlése munkában telt el, mert jelen voltak a Közigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium és a tartományi Európai Ügyek Alap képviselői.

Bošnjak Ivan államtitkár kifejezte megelégedettségét a kiváló megjelenésért, mert a körzeti községek és városok elnökei munkatársaikkal együtt érkeztek. Az elektronikus adatbázis megteremtésén és összekötésén végzett munka már előrehaladott, ezenkívül Bošnjak bejelentette a különleges alapok létrehozásának lehetőségét is körzeti szinten, amelyek által támogatnák a folyamatokat a körzetben.

A helyi önkormányzatok képviselőinek bemutatták az európai ügyeket is, amelyekkel az illetékes tartományi Európai Ügyek Alap foglalkozik.

Amint Lončar Danijela, a kerületi közigazgatás főnökasszonya bejelentette, a körzeti Tanács a továbbiakban is folytatja összejöveteleit legkevesebb egy alkalommal kéthavonta, az előírás szerint. Továbbra is az a hely lesz, ahol kiterjesztik a problémákat és kezdeményezéseket és megoldásokat keresnek. 

 

projekat_manjine.jpgMarketingNajnovije vesti