Deca iz Glogonja i Kačareva
Društvo

GLOGONJ/KAČAREVO: Folklorna sekcija Doma kulture „Mladost“ i članovi pevačkog društva „Toše Proeski“ proveli lepe dane u Ohridu

Izvor: 
013info Čet, 28/07/2022 - 18:44Folklorna sekcija glogonjskog Doma kulture boravila je u Ohrid na internacionalnom festivalu folklora „Ohrid Waves“ na poziv Ministarstva za iseljenike Severne Makedonije, koje je finansijski podržalo putovanje Glogonjaca.

Deca iz folklorne sekcije Doma kulture „Mladost“ i članovi pevačkog društva „Toše Proeski“ iz Kačareva dostojno su predstavili rad makedonske zajednice iz svojih sredina.

Bio je to petodnevni boravak, a deca su imala dva nastupa i posebno ih je obradovalo krstarenje brodom po jezeru i poseta manastiru Svetog Nauma, kao i organizovani obilazak starog grada, koje su specijalno za njih organizovali domaćini.

Za sve rukovodioce ministarstvo je organizovalo prijem i svečani ručak, uz obećanja da će se sledeće godine potruditi da omoguće gostovanje većeg broja društava čiji su ćlanovi potomci iseljenika iz Makedonije, koji neguju i čuvaju tradiciju svojih predaka.

 

 
MarketingNajnovije vesti