Foto: GU Pančevo
Društvo

Grad Pančevo i organizacija “Help” u zajedničkom projektu „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“

Izvor: 
013info Sre, 20/10/2021 - 13:45U sredu, 20. oktobra 2021. godine, grad Pančevo i organizacija “Help” su svečano potpisali ugovor o saradnji, čime će otpočeti realizacija projekta „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“ na teritoriji grada Pančeva. Projekat finansiraju Vlada Švedske preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ i grad Pančevo, a realizuje Help u saradnji sa gradom Pančevom.
 
Ugovor su svečano potpisali u ime grada Pančeva, Aleksandar Stevanović, gradonačelnik, a u ime organizacije “Help” Milka Đurđević, senior program menadžer.
 
Ukupna vrednost projekta je 2.876.010,80 evra i biće implementiran od jula 2021. do juna 2025. godine u 16 opština i gradova u Republici Srbiji. Ukupna vrednost investicije za grad Pančevo u prvoj jednogodišnjoj fazi projekta iznosi oko 75.000,00 evra, navedeno je na gradskom sajtu.
 
- Ove godine ćemo podeliti 33 granta u visini od 2.000,00 i 3.600,00 evra za zapošljavanje ili samozapošljavanje teže zapošljivih kategorija stanovništva i to je nešto što grad Pančevo u kontinuitetu godinama sprovodi kroz meru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja. Mi sa našim Lokalnim planom zapošljavanja želimo da pružimo mogućnost svim stanovnicima Pančeva da dođu do svog radnog mesta u skladu sa stručnom spremom koju imaju. Ovo je jedna od sedam mera koju mi sprovodimo kroz LAPZ. Želim da se zahvalim ovim putem organizaciji “Help” i Vladi Švedske što nas podržavaju na ovom putu.MarketingNajnovije vesti