• Grad Pančevo na 45 dana obustavio izvršenje rashoda i izdataka – evo koji su izuzeci

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradsko veće Pančeva donelo je Odluku o privremenoj obustavi izvršenja rashoda i izdataka. Odluka je doneta 31. Marta sa vremenskim trajanjem ne dužim od 45 dana.

    Odlukom je naloženo direktnim i indirektnim korisnicima novca iz gradskog budžeta, javnim i javno-komunalnim preduzećima, i svim drugim korisnicima javnih sredstava grada Pančeva da obustave sve započete postupke javnih nabavki.

    Izuzetno, započeti postupci javnih nabavki mogu biti nastavljeni, isključivo po pribavljenom prethodnom odobrenju Gradonačelnika grada Pančeva, uz obrazloženi zahtev, navodi se u odluci.

    Postupci javnih nabavki iz Plana javnih nabavki za 2020. Godinu, koji nisu pokrenuti, mogu se pokrenuti isključivo po pribavljenom prethodnog odobrenju gradonačelnika Saše Pavlova.

    „Nalaže se odgovornim licima korisnika javnih sredstava Grada da preuzimaju samo obaveze koje su najneophodnije za nesmetano funkconisanje Grada odnosno za odvijanje optimalnog procesa rada“,  navedeno je Odluci.

    Gradsko veće je ovom odlukom privremeno obustavilo izvršenje Odluke o zaduživanju grada Pančeva.

    U Odluci su nabrojani izuzeci pa se ne obustavljaju javne nabavke iz kategorija rashoda za zaposlene, stalnih troškova, usluga po ugovoru ali samo za one koje su preuzete i koje će nastati po osnovu usluga koje će se izvršavati tokom trajanja vanrednog stanja, specijalizovane – medicinske i komunalne usluge, održavanja vozila, javnog osvetljenja i puteva, i interventnog održavanja objekata kojima upravlja Grad.

    Na spisku izuzetaka su i izdaci za gorivo, materijale za održavanje higijena i ugostiteljstvo, odnosno posebne namene i nabavke medicinskih materijala, otplata kamata i pratećih troškova zaduživanja, tekuće subvencije za nesmetano poslovanje gradskih preduzeća, dotacije organizacijama za obavezno socijalno osiguranje, tekuće dotacije po zakonu, izdaci za socijalno osiguranje i socijalnu zaštitu, kao i dotacije Crvenom krstu Pančeva, političkim strankama, izdaci za otplatu glavnice i nabavku finansijske imovine.

    Dug spisak načelnih izuzetaka od blokiranja plaćanja za korisnike gradskog novca završava se izuzimanjem i svih vrsta rashoda koji se finansiraju iz tekuće i stalne budžetske rezerve.

    Kako je odluka doneta u vanrednom stanju onda je o njoj samo obaveštena Skupština grada Pančeva, a za izvršenje je zadužen Gradonačelnik Pančeva koji je aktuelni komandant gradskog kriznog štaba.

    Gradsko veće Pančeva donelo je Odluku o privremenoj obustavi izvršenja rashoda i izdataka. Odluka je doneta 31. Marta sa vremenskim trajanjem ne dužim od 45 dana.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo