• I u Pančevu redovi na pumpama. Iz Vlade kažu da nema problema sa snabdevanjem naftnim derivatima. Oglasio se i vlasnik Knez Petrola

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U Pančevu ali i u drugim gradovima Srbije primećene su gužve na benzinskim pumpama.
     
    Na društvenim mrežama građani objavljuju se informacije da ima ograničenja prodaje goriva, ali nikakva zvanična odluka o tome izgleda ne postoji.

    „Svega ima u dovoljnjim količinama i Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima. Očigledno je da neko namerno širi paniku“, nezvanično je rečeno iz Vlade Srbije za „Blic“.

     

    Taj list piše da su pojedine kompanije pokušale da veštački izazovu nestašice, ograničenjem prodaje goriva čije su cene zamrznute do 14. marta.
     
    Reč je o benzinu evropremijum BMB 95, koji ne može da bude skuplji od 171 dinar po litru i evrodizela čije je ograničenje cene 179 dinara po litru.

    Vlada Srbije saopštila je, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima, objavio je RTS.

    Svega ima u dovoljnjim količinama, tako da neko namerno širi paniku, saopštila je Vlada Srbije pošto su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama prilikom kupovine naftnih derivata.

     
    Prema dopisima koji kruže društvenim mrežama, za ta goriva su pojedine kompanije danas ograničile prodaju na 20 litara za automobile, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione. Istovremeno zabranile su i sipanje goriva u kanistere.

    Vlasnik Knez Petrola, firme čiji se navodni dopis pojavio u javnosti, Srđan Knežević je za Telegraf demantovao vesti koje su se pojavile na društvenim mrežama.

     

    „Nema mesta panici, sve je u redu. Točimo sve vrste naftnih derivata u svim količinama koje se traže. Svega imamo u dovoljnim količinima“, rekao je Knežević za Telegraf.

     

    Ovakvi potezi su u suprotnosti sa Uredbom Vlade u kojoj je naftašima jasno stavljeno do znanja da ne smeju da izazivaju veštačke nestašice. Prema tom dokumentu, privredni subjekti koji se bavi prometom goriva ne smeju isporučivati navedena goriva u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

    – Oni koji postupe drugačije platiće novčanu kaznu u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, a uz novčanu kaznu može se izreći i mera zabrane rada u trajanju od 6 meseci do godinu dana – piše u Uredbi, a kako je Telegraf Biznis već ranije pisao.

     

     

     
     

    U Pančevu ali i u drugim gradovima Srbije primećene su gužve na benzinskim pumpama.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]