Lubenice
Društvo

IDVOR: Malo bostandžija na 10. Bostanijadi

Izvor: 
Dragan Vujačić Uto, 31/07/2018 - 19:14

Najtežu lubenicu od 17 kilograma i 200 grama proizveo je Žarko Patuška na 10. banatskoj Bostanijadi održanoj u Idvoru. Najslađu lubenicu  proizveo je Živa Borčić, a najslađu dinju Živan Zakić. Proizvođač najteže dinje je Miroslav Lakičin, a porodica Borčić imala je najuređeniji štand na ovoj manifestaciji.

-Bostanijada je uspela, mada je broj učesnika iz godine u godinu sve manji. Dok se nije znalo za idvorski bostan ljudi su bili više zainteresovani. Ove godine samo deset proizvođ ača predstavilo je svoj bostan, - kaže Perica Stankov, potpredsednik Udruženja "Povrtar" koje je organizovalo ovu manifestaciju.

-Najslađe lubenice i dinje proizvode se u idvorskom ataru zbog kvaliteta zemlje i predanog rada povrtara. Posla ima puno, ali moramo da radimo, jer smo se za to opredelili, - vele Živa Borčić i Živan Zakić.

Uz bogat kulturno umetnički program bilo je još sadržaja poput kotrljanja lubenica na Bostanijadi u Idvoru, ali su domaćini požurili s ocenjivanjem bostana, pa je manifestacija ranije završena nego što je planirano.
MarketingNajnovije vesti