Društvo

„Istinomer" ocenio izjavu Sandre Božić ocenom „zloupotreba činjenica"

Izvor: 
Istinomer Sre, 09/10/2019 - 12:09

Sajt „Istinomer" ocenio je  izjavu da je “institucija Zaštitnika građana gotovo godinu dana bila u zaostatku kada je Pašalić došao na tu funkciju, kao i da ga je sačekalo 2.722 nerešena predmeta”, narodne poslanice iz Pančeva Sandre Božić ocenom „zloupotreba činjenica". U analizi objavljenoj na sajtu „Istinomera" stoji da je  istina da je bilo zaostalih predmeta iz 2017. godine, ali, s obzirom da je sadašnji Zaštitnik građana na toj funkciji od polovine te godine, ne znamo da li ih je sve nasledio, ili je deo njih nastao i za vreme njegovog mandata.

Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je u Skupštini Srbije da je institucija Zaštitnika građana “već gotovo godinu dana bila u zaostatku” kada je na tu funkciju došao aktuelni ombudsman Zoran Pašalić. Božić je reagujući na izveštaj Zaštitnika građana za 2018. godinu kazala da je primetan “veliki broj nerešenih slučajeva” i da je Pašalić nasledio 2.720 starih predmeta.

„Istinomer" podseća da je Zoran Pašalić izabran za Zaštitnika građana 20. jula 2017. godine. Samim tim, Pašalić je obavljao tu funkciju i tokom 2017. godine, odnosno, postupao je po pristiglim predmetima.

Više o ovome pročitajte na sajtu „Istinomera".

 
MarketingNajnovije vesti