• Istraživanje o položaju i potrebama mladih u Pančevu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje SINHRO sprovodi istraživanje potreba mladih na teritoriji Pančeva koje će dati relevantne informacije o mišljenju i problemima mladih sugrađana/ki od 15 do 30 godina.

    – Poslednje sveobuhvatno istraživanje o potrebama mladih je urađeno pre skoro jednu deceniju, a poslednja Strategija za brigu o mladima je istekla pre 5 godina. Imajući u vidu rapidne društvene i tehnološke promene koje svakodnevno utiču na život mladih, ove davno dobijene informacije postale su gotovo nerelevantne, sopšteno je iz ovog udruženja.

    Stoga je 15. jula pokrenuto istraživanje sa fokusom na to šta je potrebno mladima za kvalitetan život u našem mestu. Na pitanja o obrazovanju, mobilnosti mladih iz sela i grada, ponudi kulturnih programa i prostora za mlade itd. može se odgovoriti na linku https://bit.ly/MladiPa. Istraživanje je anonimno, namenjeno isključivo mladima od 15 do 30 godina sa teritorije grada Pančeva, a za popunjavanje je potrebno oko 10 minuta.

    Ponovni fokus na mlade u Pančevu

    – Ovom istraživanju prethodlila je zagovaračka Inicijativa za ponovno uspostavljanje rada Kancelarije za mlade. Više od godinu dana Kancelarija za mlade Pančeva nije imala koordinatora/ku, što ukazuje na nesistemsku brigu o mladima u gradu. Prvo pismo inicijative predato je u maju ove godine, a uključuje zagovaranje za zapošljavanje adekvatne osobe na poziciji koordinatora/ke. Inicijativu je potpisalo preko 40 aktera – 19 udruženja, pet neformalnih grupa i više od 20 pojedinaca, među kojima su nacionalni savezi NAPOR i KOMS, saopšteno je iz udruženja.
     

    Ubrzo je otvoren dijalog između predstavnika inicijative i relevantnih aktera iz Gradske uprave Grada Pančeva, te je 3. juna raspisan konkurs za poziciju koordinatora/ke KzM.

     

    Kako navode, sledeći korak je utvrđivanje šta je tačno potrebno mladima Pančeva kroz pomenuto istraživanje. Paralelno sa tim, SINHRO je u procesu vrednovanja institucionalne brige o mladima Grada Pančeva u proteklom periodu kako bi u narednom periodu bila efikasnija i zasnovana na realnim potrebama mladih.

    – Ovo su prvi koraci na putu kvalitetne saradnje i vraćanja ugleda Pančeva koje je pre 15 godina bio prvi grad u Srbiji sa otvorenom Kancelarijom za mlade, dodaju oni.
     

     

     

     

     

     

     

     

    Udruženje SINHRO sprovodi istraživanje potreba mladih na teritoriji Pančeva koje će dati relevantne informacije o mišljenju i problemima mladih sugrađana/ki od 15 do 30 godina.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]