Foto: V. Đoković
Umesto za 9 meseci možda gotova za 9 godina

Još 200 miliona do završetka zgrade Zavoda

Pančevo, Pon, 01/08/2016 - 12:39
Vladimir Đoković


PANČEVO, 1. avgust - Zavod za javno zdravlje podstanar je već decenijama u delu internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo. Još 2008. godine započeta je izgradnja novog objekta za Zavod u ulici Miloša Obrenovića. Trebalo je da bude završena za 9 meseci, a sledeće godine biće 9 godina kako se gradi.

„Vrlo nam je značajan završetak ovog objekta i preseljenje u njega. Pokrenuli smo priču ponovo. Kao što smo mi zainteresovani za taj prostor i bolnica je zainteresovana za prostor koji mi sada u bolnici koristimo. Urađen je projekat izvedenog stanja. I dobili smo ponovo građevinsku dozvolu za nastavak izgradnje zgrade” – ističe direktorka Zavoda za javnog zdravlje dr Ljiljana Lazić.

Nedavno posle izbora formirana pokrajinska vlast kao jedan od svojih prioriteta postavila je i ulaganje u zdravstvene ustanove.

„Imamo predmet i predračun za završetak nove zgrade. U kontaktu smo sa novim pokrajinskim sekretarom. On je te podatke tražio do početka septembra pre formiranja budžeta za sledeću godinu. Da objekat bude konačno završen i useljiv, po sistemu ključ u ruke, potrebno je oko 200 miliona dinara. To podrazumeva i pristupne saobraćajnice.“ – objašnjava dr Lazić.

Foto: V. Đoković
zavod-javno-zdravlje_2.jpg

Zavod za javno zdravlje ima neophodne aparate kojima bi radio u slučaju da konačno do preseljenja u novu zgradu posle svih ovih godina i dođe.

„Možda bi trebalo nabavljati nešto laboratorijskog nameštaja. A o kancelarijskom razmišljati kasnije. Pre svega, bitno je da zgrada bude gotova i da se mi tamo uselimo” – zaključuje direktorka Zavoda dr Ljiljana Lazić.

V. Đoković
MarketingNajnovije vesti