Kačarevo
Društvo

KAČAREVO: Dom kulture krenuo sa jesenjim ciklusom radionica i predstava

Izvor: 
013info Pet, 09/09/2022 - 16:48Kačarevački Dom kulture je u četvrtak, 8. septembra, nakon letnje pauze organizovao novu radionicu Dramskog studija za decu u Svečanoj sali Mesnoj zajednici.

Već danas u petak, 9. septembra u okviru kačarevačkog kulturnog leta Doma kulture na repertoaru je pozorišna predstava za decu „Svet bajki”, a predstava počinje u 18 sati u Domu omladine Kačarevo uz slobodan ulaz i ulaznice se mogu rezervisati na telefon 064/81-71-570.

Ova predstava namenjena je najmlađoj publici uzrasta od dve do 12. godina i puna je živopisne scenografije, maštovitih kostima i maskama.

Fabula je otprilike sledeća: Svet bajki je u velikom problemu. Pojavila se čudna bolest zaboravitis. Bolest se veoma brzo širi. Mnogi likovi iz bajki su se izgubili i završili u "stvarnom svetu" kod jedne Nevene. Da li će Nevena uspeti da im pomogne da se sete ko su i gde su pošli, da li će princ Filip poverovati da je Nevena princeza koja se probudila bez njegovog poljubca i da može da je sada poljubi? Šta su odluke "Saveta čarobnjaka" sveta bajki; da li će Merlin stići na vreme, da li će Nevena primiti poklon od maćehe? Odgovori na ova pitanja se nalaze u pomenutoj predstavi.

Predstava je edukativna, zabavna, sa mnogo orginalnih songova i koreografija, a njoj se pojavljuju čarobnjak Merlin, Princ Filip (lik iz „Uspavane lepotice”), Snežanina zla maćeha, Mačak u čizmama i devojčica Nevena iz stvarnog sveta.

Ove likove tumače akademski mladi glumci: Đurđa Pavlović, Tanja Mladenov( Aleksandra Rukavina) i Ljuba Stanković.

 
MarketingNajnovije vesti