David Denčić (5 godina) PU „Čika Jova Zmaj“ Pirot , najbolji rad na konkursu 2018.godine -
Društvo

Konkurs „Podrži dojenje – osnaži roditelje. Sada i ubuduće“

Izvor: 
ZZJZ Pančevo Uto, 06/08/2019 - 13:52

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut“ i mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu „Podrži dojenje – osnaži roditelje. Sada i ubuduće“.

Konkurs je deo kampanje „Svetska nedelja dojenja i Nacionalna nedelja promocije dojenja“ i namenjen je deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I – IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave okružnom zavodu/institutu za javno zdravlje, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja“ najkasnije do petka, 20. septembra 2019. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5. Škole i predškolske ustanove u Južnobanatskom okrugu radove dostavljaju Zavodu za javno zdravlje Pančevo: Pasterova 2, 26000 Pančevo (Odsek za promociju zdravlja).

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlje dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ do 27. septembra 2019. godine, kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu Kampanje, koji će biti štampan u vidu postera tokom 2020. godine i distribuiran u domove zdravlja.

Konkurs nije nagradnog karaktera (iako u skladu sa mogućnostima mogu biti obezbeđene nagrade na okružnom nivou), već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou. Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije dojenja.

 

 
MarketingNajnovije vesti