• Milenko Čučković po drugi put među socijalom i pitanjima zapošljavanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Skupština Pančeva izabrala je na predlog gradonačelnika Saše Pavlova Milenka Čučkovića za člana Gradskog veća zaduženog za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja umesto Suzane Jovanović koja je nedavno podnela ostavku. Čučković je na to mesto došao pošto je prethodno dao ostavku na položaj većnika za oblast komunalne i stambene politike i saobraćaj.

    Ovo je drugi put od 2016. godine da se Jovanovićeva povlači sa ovog mesta u Veću, a umesto nje dolazi Čučković.

    Gradonačelnik Pavlov je rekao kako je ovakav predlog dao odbornicima zbog iskustva koje je Čučković, inače diplomirani profesor narodne odbrane, imao na poslovima većnika za socijalnu politiku od maja 2016. do oktobra 2018. godine.

    Mesto većnika za komunalna i stambena pitanja ostaje upražnjeno dok ne bude pronađeno odgovarajuće kadrovsko rešenje, dodao je Pavlov.

    Odbornici su usvojili predlog Plana detalje regulacije za Severnu poslovnu zonu 2 u kojoj se očekuje nova velika investicija iz Nemačke. Radi se o površini od 28 hektara s leve strane puta za Crepaju, preko puta sadašnje Severne poslovne zone 1 u kojoj je otvoren pogon nemačke kompanije ZF.     

    Skupština je usvojila predlog da „Fajerflaj produkcija“ iz Beograda,  investitor u budući kompleks filmskog studija kod Hipodroma bude oslobođena plaćanja 80 odsto obaveza za opremanje zemljišta na kome će podići studio i prateće objekte. Ova odluka usklađena je sa važećim zakonima.

    Članovi lokalnog parlamenta izglasali su i rebalans budžeta kojim je obezbeđeno blizu 13 miliona dinara za subvencionisanje boravka dece u novom privatnom vrtiću podignutom u ulici Cara Lazara. Očekuje se da tamo bude zbrinuto između 130 i 150 dece sa liste čekanja na kojoj je trenutno 260 najmlađih Pančevaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo