• Ministar poljoprivrede posetio pančevačka sela

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, posetili su poljoprivredna gazdinstva u Omoljici i Ivanovu, gde su razgovarali sa paorima. U Omoljici posetili su ratare Savu i Vladimira Lazarova, koji obrađuju 750 hektara, a u Ivanovu Jozu Telbisa, ratara i voćara, koji uz 200 hektara obrađuje i pet hektara pod kajsijom.

    Ministar Nedimović je poljoprivrednike upoznao sa merama koje Ministarstvo predviđa za naredne godine, kako bi olakšalo posao poljoprivrednicima. Međutim, interesovanje zemljoradnika je bilo slabo, jer su u oba sela razgovorima prisustvovala po tri poljoprivrednika uz domaćine.

    „Već sada mogu da najavim da će iduće godine cena suncokreta bez PDV-a biti 35 dinara. To je cena koja se predviđa zbog kretanja na tržištu. Planiramo veće podsticaje za kupovinu poljoprivredne mehanizacije uz značajne povraćaje sredstava“, rekao je između ostalog ministrar Nedimović.

    Ratare je posebno interesovalo zbog čega plaćaju velika sredstva za odvodnjavanje, kad od „Vojvodina voda“ nemaju ništa. Obećano im je da će ministar s direktorom „Vojvodina voda“ doći u Omoljicu, kako bi se ovaj problem rešio. Hoće li do susreta doći, ostaje da vidimo.

    Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, i Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, posetili su poljoprivredna gazdinstva u Omoljici i Ivanovu gde su razgovarali sa paorima. U Omoljici posetili su ratare Savu i Vladimira Lazarova, koji obrađuju 750 hektara, a u Ivanovu Jozu Telbisa, ratara i voćara, koji uz 200 hektara obrađuje i pet hektara pod kajsijom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PANČEVO: Bez naplate parkinga tokom praznika

    Tokom prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, kontrolori na otvorenom parkiralištu – zoniranim parking mestima, neće vršiti kontrolu naplate parkiranja. […]

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]