Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Ministarstvo objavilo konkurs za stipendiranje nadarenih učenika i studenata

Pančevo, Pon, 01/08/2016 - 13:05
Tanja Marin


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je konkurs za stipendiranje izuzetno nadarenih učenika i studenata. Nadareni učenici i studenti prijave za ovaj konkurs mogu poslati od 1. oktobra do 1. novembra. 

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene učenike imaju državljani Srbije, učenici srednjih škola, počev od drugog razreda srednje škole, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, a koji postižu odličan uspeh i koji su osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima. Za ostvarivanje prava na stipendiju svi učenici koji ispunjavaju propisane uslove polažu  standardizovane testove, osim učenika umetničkih škola koji nisu na teoretskom odseku. 

Pravo na stipendiju za izuzetno nadarene studente imaju državljani Srbije, studenti visokoškolskih ustanova, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, počev od treće godine studija, odnosno sa ostvarenih 120 ESP bodova (osnovne akademske studije, master akademske studije i doktorske akademske studije), koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji tokom studiranja ostvare prosečnu ocenu najmanje 9,00, koji su položili sve ispite iz prethodnih godina studija i koji su u kontinuitetu upisivali godine studiranja na teret budžeta Republike Srbije. Za ostvarivanje prava na stipendiju za izuzetno nadarene studente, studenti koji ispunjavaju propisane uslove će polagati standardizovane testove, osim studenata umetničkih akademija koji nisu na teoretskom odseku.

Kandidat za dobijanje stipendije za izuzetno nadarene učenike, odnosno studente, podnosi prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice Republičkih organa, ul. Nemanjina 22-26, Beograd, sa naznakom :“ Konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima u Republici Srbiji za školsku 2016/2017 godinu“. 

Više informacija o prijavi na konkurs možete pronaći OVDE.
MarketingNajnovije vesti