• Mladi robotičari – ponos Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu 27. februara, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu održano je takmičenje ,,Feliks“ iz oblasti fizike, informatike, elektronike i eksperimenata. Regionalni centar za talente ..Mihajlo Pupin“ Pančevo predstavljali su, Mateja Milanović, Strahinja Ergarac i Nikola Štulić, maturanti Mašinske škole ,,Pančevo“ i polaznici grupe za robotiku RCT ,,Mihajlo Pupin“, zajedno sa mentorom Nenadom Milenkovićem, profesorom Mašinske škole. U konkurenciji koju je činilo više od 20 tročlanih ekipa, oni su osvojili drugo mesto.

    Mateja Milanović i Strahinja Ergarac predstavili su žičanog robota za sakupljanje plastičnog otpada, dok je Nikola Štulić bio u izolaciji za vreme takmičenja. Smisao projekta je primena robotike u cilju očuvanja životne sredine.

    Direktor RCT ,,Mihajlo Pupin“, dr Dragoljub Cucić, pružio je podršku takmičarima u Kragujevcu.

    Inicijator ovog takmičenja je Institut za fiziku PMF-a u Kragujevcu. Takmičenje je podeljeno u dve kategorije: Robotika i veštačka inteligencija i Inovativni eksperimenti iz fizike i elektronike. Cilj takmičenja je unapređivanje znanja iz oblasti fizike, elektronike i informatike kroz praktičnu realizaciju projektnih zadataka. Komisija je bila sačinjena od tri profesora kragujevačkog PMF-a. Takmičarima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju takmičenju zbog epidemiološke situacije omogućeno je da svoje projekte predstave preko onlajn plaforme ,,Zoom“.

    Ovo je samo jedan u nizu uspeha polaznika Regionalnog centra za talente ,,Mihajlo Pupin“ Pančevo.

     

    U subotu 27. februara, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu održano je takmičenje ,,Feliks“ iz oblasti fizike, informatike, elektronike i eksperimenata. Regionalni centar za talente ..Mihajlo Pupin“ Pančevo predstavljali su, Mateja Milanović, Strahinja Ergarac i Nikola Štulić, maturanti Mašinske škole ,,Pančevo“ i polaznici grupe za robotiku RCT ,,Mihajlo Pupin“, zajedno sa mentorom Nenadom Milenkovićem, profesorom Mašinske škole. U konkurenciji koju je činilo više od 20 tročlanih ekipa, oni su osvojili drugo mesto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo