• Na novom web sajtu podelite svoja iskustva o tome koliko kvalitetno rade pojedine institucije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U okviru projekta WeBER 2.0 pokrenuta je web stranica – Pratimo reformuOva stranica omogućava da pratimo i ocenjujemo pružanje javnih usluga u Srbiji.

    – Pozivamo sugrađane i sugrađanke da posete web sajt https://www.pratimoreformu.rs/, gde mogu da podele svoja iskustva i ostave povratnu informaciju o tome koliko kvalitetno rade pojedine institucije, koliko su zadovoljni ili nezadovoljni odnosom prema strankama, šta im tačno smeta a šta im se dopada, saopšteno je iz SINHRO hub-a.

     

    Svi smo se nekada nervirali zbog iskustva sa javnim uslugama, svakom je ponekad falio taj jedan papir i svi smo nekada (pre)dugo čekali u redu. To ne mora da bude tako – uprava je tu da služi za nas i tiče se svih nas.

     

    – Ovo je naš način pritiska da bi se poboljšala javna upravu – što više budemo učestvovali, to će biti veći pritisak da se uprava promeni na bolje – i da svi budemo zadovoljniji, dodaju oni.

     

    „Centar za edukaciju I transparentnost – CETRA „ i „Sinhro hub“ u narednih 9 meseci sprovode projekat “Premošćivanje jaza – za poboljšane javne usluge i promociju reforme javne uprave u gradu Pančevu”.

     

    Proces praćenja reforme državne uprave od strane organizacija civilnog društva i šire javnosti u velikoj meri usmeren je na državnom nivou, dok je reforma lokalne samouprave, koja je bliža građanima, gotovo potpuno zanemarena.

     

    – Na jesen ćemo pozvati sugrađanke i sugrađane da direktno učestvuju u proceni kvaliteta rada i usluga koje im se pružaju, da li mogu da zadovolje svoje svakodnevne potrebe na kvalitetan način i šta može lokalna samouprava da promeni kako bi bila više na usluzi građana, dodaju iz SINHRO hub-a.

     

     

    Ova stranica omogućava da pratimo i ocenjujemo pružanje javnih usluga u Srbiji.

    •  

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]