• Narodna stranka Pančevo traži hitnu smenu rukovodstva Vodovoda zbog isplate mesečne zarade od 500.000 dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Narodna stranka traži hitnu smenu rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ zbog  isplate nepostojeće plate od 5 hiljada evra, saopštio je Gradski odbor ove partije u Pančevu.

    Oni u saopštenju navode da su došli do dokumentacije da je rukovodstvo ovog preduzeća isplatilo zaradu laborantu za mesec jul u iznosu od preko 500.000 dinara, o čemu je javnost prethodno informisao portal 013info.

    „Jasno nam je da je ovaj režim ogrezao u korupciji, pa tako naravno „posluje“ i gradska vlast, ali da u trenutku kada građani ne mogu sebi da priušte život dostojan čoveka i kada se utužuju zbog duga od 1.000 dinara, neko zbog stranačke pripadnosti i pored nedolaska na posao dobije za nerad više od pola miliona dinara za mesed dana, je sramotno i skandalozno“, navode u saopštenju.

    Dodaju da Narodna stranka zahteva hitnu smenu direktora i celog rukovodstva ovog preduzeća, kao i izjašnjavanje vodećih ljudi Grada Pančeva kao osnivača na ovu temu.

    Takođe, pozivaju nadležne organe da ovu isplatu ispitaju i da se utvrde sve činjenice, odnosno indicije da ovo nije prvi slučaj „izvlačenja para“ građana i da novac, kako navode, nije isplaćen „samo“ laborantu, nego da je, kao što se već dešavalo, došlo do podele ukradenog novca.

    „Kako saznajemo sličan ili gotovo isti sistem postoji i u ostalim gradskim firmama, što pokazuje i izveštaj o gibitku u JKP Higijena od 147,7 milona dinara. Narodna stranka obećava da će se nekon promene vlasti sve ove afere ispitati, da neće biti povlašćenih i da će svi koji su to zaslužili biti privedeni pravdi“, zaključuju u saopštenju.

     

    Narodna stranka traži hitnu smenu rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ zbog  isplate nepostojeće plate od 5 hiljada evra, saopštio je Gradski odbor ove partije u Pančevu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]