Narodna stranka
Društvo

Narodna stranka Pančevo traži hitnu smenu rukovodstva Vodovoda zbog isplate mesečne zarade od 500.000 dinara

Izvor: 
013info Uto, 31/08/2021 - 19:32Narodna stranka traži hitnu smenu rukovodstva JKP "Vodovod i kanalizacija" zbog  isplate nepostojeće plate od 5 hiljada evra, saopštio je Gradski odbor ove partije u Pančevu.

Oni u saopštenju navode da su došli do dokumentacije da je rukovodstvo ovog preduzeća isplatilo zaradu laborantu za mesec jul u iznosu od preko 500.000 dinara, o čemu je javnost prethodno informisao portal 013info.

"Jasno nam je da je ovaj režim ogrezao u korupciji, pa tako naravno "posluje" i gradska vlast, ali da u trenutku kada građani ne mogu sebi da priušte život dostojan čoveka i kada se utužuju zbog duga od 1.000 dinara, neko zbog stranačke pripadnosti i pored nedolaska na posao dobije za nerad više od pola miliona dinara za mesed dana, je sramotno i skandalozno", navode u saopštenju.

Dodaju da Narodna stranka zahteva hitnu smenu direktora i celog rukovodstva ovog preduzeća, kao i izjašnjavanje vodećih ljudi Grada Pančeva kao osnivača na ovu temu.

Takođe, pozivaju nadležne organe da ovu isplatu ispitaju i da se utvrde sve činjenice, odnosno indicije da ovo nije prvi slučaj "izvlačenja para" građana i da novac, kako navode, nije isplaćen "samo" laborantu, nego da je, kao što se već dešavalo, došlo do podele ukradenog novca.

"Kako saznajemo sličan ili gotovo isti sistem postoji i u ostalim gradskim firmama, što pokazuje i izveštaj o gibitku u JKP Higijena od 147,7 milona dinara. Narodna stranka obećava da će se nekon promene vlasti sve ove afere ispitati, da neće biti povlašćenih i da će svi koji su to zaslužili biti privedeni pravdi", zaključuju u saopštenju.

 
MarketingNajnovije vesti