Nadzorna kamera Foto: pixabay
Društvo

NEKO NAS POSMATRA: Pančevo izdvaja 140 miliona dinara za 6 vrsta video nadzora i monitoring centar

Pančevo, Pon, 09/12/2019 - 07:24
Vladimir Đoković


Grad Pančevo zatražio je ponude za kompleksni sistem video nadzora a za pokrivanje ustanova, škola, vrtića, i saobraćajnica na više načina spremno je da izdvoji zaključno sa 2021. godinom više od 140 miliona dinara.

 

Ponude za gradsku javnu nabavku opreme elektronskog i video nadzora primaju se do 9. januara.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji procenjena vrednost joj je po godinama za 2019. – 4,1 milion, za 2020. godinu 68,8 miliona dinara i isto toliko za 2021. godinu.

Svi iznosi su bez PDV-a, a u skladu su sa zaključkom Gradskog veća Pančeva od 5. decembra 2019. godine.

Javna nabavka obuhvata sisteme videonadzora za vrtiće, kontrole pristupa, alarmnih sistema za kontrolu prilaska ustanovama i zaštiti van radnog vremena, SOS sigurne tačke za osnovne i srednje škole, sistem za merenje brzine vozila, videonadzor prepoznavanja registarskih oznaka vozila i monitoring centar.

Planirano je da se monitoring centar formira u zgradi Policijske uprave u Pančevu.

Uslovi za ponuđače su da su poslednje tri godine isporučili i ugradili najmanje tri sistema integrisane tehničke zaštite – čiji su deo sistem video nadzora, kontrole pristupa, alarma i SOS sigurne tače u jednoj platformi, odnosno minimum tri sistema sa prepoznavanjem registarskih tablica i video prepoznavanjem saobraćajnih prekršaja.

Od ponuđača se traži trogodišnji prihod ne manji od 280 miliona dinara.
MarketingNajnovije vesti