skupstina
Društvo

Nove sudije iz Pančeva položile zakletvu

Izvor: 
Tanjug Uto, 28/06/2016 - 19:15

Četvoro sudija iz Pančeva koji su prvi put izabrani na funkciju položili su u utorak, 28. juna, zakletvu pred predsednicom Narodne skupštine Srbije Majom Gojković. Zakletvu je položilo četiri sudije Privrednog suda u Beogradu, dvoje iz Osnovnog suda u Pančevu i dvoje iz Prekršajnog suda u Pančevu.

Predsednica skupštine Maja Gojković im je poželela uspešan rad i izrazila uverenje da će suditi nezavisno i nepristrasno, u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina i doprineti ugledu sudijske funkcije u Republici Srbiji.

„Verujemo da ćete tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema, u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuda i unapredenja vladavine prava u celini", navela je predsednica parlamenta.

Polaganju zakletve prisustvovao je ministar pravde Nikola Selaković, kao i drugi predstavnici najviših pravosudnih organa Srbije.
MarketingNajnovije vesti