• Održana Međunarodna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama 2022“, predstavljena ETŠ iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas je u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma održana Međunarodna stručna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama 2022“. Na ovoj šestoj po redu konferenciji, u okviru panela „Mali preduzetnici“ predstavila se i pančevačka Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović”.

    Konferencija „Biznis na štiklama 2022“ obuhvata brojna stručna predavanja i panele posvećene razvoju žena u preduzetništvu. Ove godine, između ostalog, panelisti su se bavili temama kao što su Zakon o socijalnom preduzetništvu, standardizacija, izvori finansiranja, marketing i prodaja, mladi preduzetnici, porodične farme i drugo.

    Psihološkinja i profesorka ETŠ Paja Marganović Slavica Anastasija Ćosović navodi da je ova škola prva koja je učestvovala u okviru panela Mali preduzetnici.

    U izlaganju koje su nazvali „Štiklanje kroz školovanje za buduće preduzetnice“ – oni su prisutne kratko upoznali sa istorijatom škole, koliko potrebnih znanja se dobija na smerovima za buduće bavljenje biznisom, koji smerovi imaju predmet Preduzetništvo, koliko je sadržaj predmeta prilagođen savremenim tokovima biznisa.

    U izlaganju se govorilo i na teme da li devojke posle završenog smera odlaze na srodne fakultete, da li se bave poslom za koji su se školovale, ako ne, koja znanja iz škole su primenile u svom ličnom preduzetničkom radu.

    Takođe je predstavljena i kratka komparativna analiza sa srodnim školama u regionu, koje predmete bi škola mogla da uvrsi u obrazovanje i kako se odvija praktični deo nastave.

    Urađena je i kratka prezentacija o bivšim učenicama, koje imaju sopstvene male biznise, njihova iskustva, šta bi one savetovale budućim preduzetnicama i da li i koliko su zadovoljne.

    A kratko izlaganje imala je i Farah Al Bustanji, bivša učenica škole, koja je fakultet završila u Abu Dabiju,  i  vlasnica  je restorana“Fara 21“ u Pančevu.

    Šestu Međunarodnu stručnu konferenciju „Biznis na štiklama” otvorio je potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić koji je rekao da je Pokrajinska vlada posvećena unapređenju ženskog preduzetništva i da dosadašnji rezultati podrške u toj oblasti pokazuju da smo na pravom putu.

    Ćurčić je na konferenciji posvećenoj promociji i unapređenju ženskog preduzetništva istakao da je Savet za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, na čijem je čelu, nastojao da uoči probleme i potrebe žena preduzetnica u AP Vojvodini, te da u saradnji sa resornim sekretarijatom snažnom zajedničkom podrškom doprinese boljem položaju žena u biznisu.

    „Zajednički cilj nam je da se dođe do svih kojima je pomoć neophodna, bilo da pokrenu sopstveni biznis, bilo da unaprede postojeće  poslovanje“, rekao je potpredsednik Ćurčić.

     

    Danas je u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma održana Međunarodna stručna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama 2022“. Na ovoj šestoj po redu konferenciji, u okviru panela „Mali preduzetnici“ predstavila se i pančevačka Ekonomsko-trgovinska škola „Paja Marganović”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    Foto-safari u Ivanovu 28. aprila

    Dom kulture „Žarko Zrenjanin“ i foto grupa „Dunavac“ organizovaće 17. fotografsko druženje „Foto-safari Ivanovo 2024“ u nedelju, 28. […]

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]